طبقهبندی فصلی لاستیکها:
لاستیکهای تابستانی :
این لاستیکها برای رانندگی در هوای خشک و کمرطوبت طراحی شدهاند. لاستیکهای تابستانی برای عملکرد خوب روی برف، یخ و یا دماهای سرد ساخته نشدهاند. لاستیکهای تابستانی برای آب و هوای گرمتر طراحی شدهاند که نهایت اصطکاک و خاصیت فنری را در جاده فراهم میکنند. آج لاستیکهای تابستانی به گونهای است که رانندگی آسان را در تابستان برای رانندگان به ارمغان میآورد. برای بیشتر خودروها اندازه فابریک لاستیک، راهنمای خوبی برای انتخاب لاستیکهای تابستانی جدید است.
نمونه یک لاستیک تابستانی
لاستیکهای زمستانی :
نیاز به لاستیکهای زمستانی با توجه به نیاز روزافزون استفاده از خودروها افزایش یافته است، گر چه با ظهور لاستیکهای «چهار فصل»، بسیاری از رانندگان از مزایای لاستیکهای زمستانی غافل هستند. این لاستیکها به منظور فراهم کردن اصطکاک موثر در شرایط سخت زمستانی مثل برف، یخ و باران طراحی شدهاند. لاستیکهای زمستانی اصطکاک کارامدتری را در اوضاع سخت زمستانی فراهم میکنند. انتخاب لاستیکهای زمستانی مناسب باید با در نظر گرفتن سبک رانندگی و هدف از استفاده خودرو انجام شود. یادگیری نحوه خواندن علامتهای جداره لاستیک مهم است تا مطمئن شوید که بهترین لاستیک زمستانی را برای خودرو انتخاب میکنید. داشتن لاستیکهای زمستانی مناسب روی خودرو، علاوه بر کمک به افزایش بازده سوخت خودرو، شاید مقرون به صرفهترین نوع لاستیک «لاستیک چهار فصل» است، زیرا برای استفاده در طول سال طراحی شده است. لاستیک چهار فصل دارای ویژگیهایی است که برای بیشتر شرایط رانندگی مثل برف، باران، سرما و... طراحی شده است. این نوع لاستیک تقریبا لاستیک بیعیب و نقصی است، چون رانندگی آرام و روانی را با کنترلپذیری خوب در بسیاری از شرایط فراهم میکند. روانی را با کنترلپذیری خوب در بسیاری از شرایط فراهم میکند. هوای سرد باعث میشود تا فشار باد لاستیک کاهش پیدا کند، بنابراین فشار باد لاستیکها در زمستان باید بیشتر از تابستان باشد. اگر یک لاستیک زمستانی، دارای نماد «برفدانه کوهستانی» نباشد، چنین لاستیکی یک لاستیک زمستانی تایید شده نیست.
نمونه یک لاستیک زمستانی
لاستیک های چهار فصل :
شاید مقرون به صرفهترین نوع لاستیک «لاستیک چهار فصل» است، زیرا برای استفاده در طول سال طراحی شده است. لاستیک چهار فصل دارای ویژگیهایی است که برای بیشتر شرایط رانندگی مثل برف، باران، سرما و... طراحی شده است. این نوع لاستیک تقریبا لاستیک بیعیب و نقصی است، چون رانندگی آرام و روانی را با کنترلپذیری خوب در بسیاری از شرایط فراهم میکند . لاستیکهای چهار فصل در دو کلاس موجودند: «لاستیکهای مسافرتی» و «لاستیکهای سیاحتی». لاستیکهای مسافرتی دارای ویژگی رانندگی روانتر و عمر گل طولانیتری هستند، در حالی که لاستیکهای سیاحتی سر و صدای کمتری دارند.. انتخاب لاستیک چهار فصل مناسب برای خودرو باید بر اساس اقلیم و همچنین نحوه رانندگی انجام شود. تولید کنندگان لاستیک نیز با درج نمادهای مناسب بر روی دیواره لاستیکها، نحوه انتخاب لاستیک مناسب را برای مصرف کنندگان آسان کردهاند. بسیاری از لاستیکهای چهار فصل دارای نماد M+S به معنای گل و برف بر روی جدارهشان هستند.
نمونه یک لاستیک چهار فصل
نصب لاستیکهای مختلف زیر خودرو :
نصب لاستیکهای با اندازه، ساختار یا کد سایش متفاوت در زیر خودرو، ممکن است رانندگی و پایداری آن را تحت تاثیر قرار دهند. برای کسب بهترین عملکرد همهجانبه، تمام لاستیکهای نصب شده باید از یک نوع باشند، به جز لاستیکهای خاصی مانند لاستیکهای ویژه آب و هوای برفی.میتوان از لاستیکهای با اندازه یا ساختار متفاوت نیز استفاده کرد. برای این منظور حتما یک جفت لاستیک کاملا مشابه را روی هر محور نصب کنید. اطلاعات بیشتر را از فروشندگان لاستیک جویا شوید.
نصب لاستیکهای مشابه روی یک محور برای کسب بهترین عملکرد
نحوه تعویض لاستیک خودرو :
پنچر شدن لاستیک خودرو :
پنچر شدن لاستیک خودرو اتفاق خوشایندی نیست، اما وقتی پیش میآید لازم است بدانیم چطور آن را برطرف کنیم. برای اطلاعات بیشتر در این باره با ما همراه شوید . پنچر شدن، خروج هوای داخل لاستیکهای خودرو است که ممکن است در اثر وارد شدن میخ یا یک شی تیز داخل لاستیک اتفاق بیفتد. لاستیکهایی که بافت فولادی دارند مقاومت بیشتری دارند. بیشتر وقتها پنچر شدن موجب کاهش فشار هوای داخل لاستیکها شده و آنها را از رینگ جدا میکند. میانگین عمر لاستیکها معمولا 96 هزار کیلومتر است، ولی در برخی شرایط مانند ترمزهای شدید، رانندگی در هوای گرم، رانندگی با سرعتهای بالا، باشتاب زیاد شروع به حرکت کردن و رانندگی در راههایی با شرایط بد کمتر میشود.هرگز زمان تعویض لاستیک را تا موقعی که کاملا ساییده و سطح آنها صاف شده یا رویه آنها ترک خورده باشد به تعویق نیندازید. به طور منظم با کنترل فشار هوای داخل لاستیکها، بالانس کردن آنها و میزان کردن فرمان میتوان عمر لاستیکها را افزایش داده و از پنچر شدن آنها جلوگیری کرد.اگر خودرو دنده اتوماتیک است، دنده را در حالت پارک قرار دهید و اگر سیستم دنده دستی است، آن را در وضعیت دنده عقب قرار دهید. فلاشرهای عقب را روشن کرده و ترمز دستی را بکشید. مطمئن شوید که همه سرنشینان از خودرو پیاده شدهاند. سپس پشت خودرو، مثلث خطر یا یک شیء منعکس کننده نور قرار دهید، به طوری که حداقل از 45 متری دیده شود.
استفاده از مثلث خطر و فلاشر در هنگام تعویض لاستیک
برای آنکه مطمئن شوید که ماشین سر نمیخورد و از روی جک خارج نمیشود، یک تکه آجر، سنگ، چوب یا چوب چرخ به عنوان مانع، جلو یا عقب لاستیک ماشین به صورت مورب قرار دهید. گذاشتن مانع برای جلوگیری از حرکت در سطوح شیبدار است. در سطح صاف هم بهتر است اگر چرخ عقب نیاز به تعویض دارد زیر چرخ جلو و اگر چرخ جلو نیاز به تعویض دارد زیر چرخ عقب مانع گذاشته شود.جک را در محل مناسب که در راهنمای خودرو مشخص شده، زیر ماشین قرار دهید. به آرامی جک بزنید تا ماشین بلند شود. مطمئن شوید که جک به خوبی با ماشین درگیر شده است. جک زدن را تا جایی ادامه دهید که ماشین به اندازه کافی از زمین بلند شود و بتوان پیچهای لاستیک را که در تماس با زمین است باز کرد.
لزوم قرار دادن جک در محل مناسب
اگر رینگ دارای قالپاق است برای دسترسی به پیچها آن را بردارید. همه پیچها را شل کنید، اما به طور کامل در نیاورید. اگر پیچها مدت زیادی است که باز نشدهاند ممکن است باز کردن آنها مشکل باشد. اگر روغن ترمز همراه دارید کمی از آن را روی پیچها بریزید و چند دقیقه صبر کنید. پیچها را به صورت متقاطع و دایرهای باز کنید.جک زدن را ادامه دهید تا چرخ بهطور کامل از روی زمین بلند شود. مهرهها را از روی پیچها باز کنید. لاستیک را به طور کامل از محل خود در آورید و در محل امنی قرار دهید که در صورت در رفتن جک آسیبی به ماشین نرسد. سوراخهای رینگ زاپاس را در امتداد پیچها قرار داده و با کمی فشار و به آرامی لاستیک را جا بزنید. پس از جا زدن لاستیکها مهرهها را ابتدا با دست ببندید و به صورت یکی در میان و ضربدری با استفاده از آچار سفت کنید.
ترتیب بستن مهرههای چرخ
برای سفت کردن مهرهها، اهرم جک را در جهت مخالف پیچانده و خودرو را پایین بیاورید. مطمئن شوید که خودرو به طور کامل روی زمین قرار گرفته است. لاستیک پنچر را در پوشش زاپاس قرار دهید. پس از اتمام کار، لوازمی را که برای اطمینان در جلو یا عقب خودرو قرار داده بودید، بردارید.
لغزندگی لاستیکهای صاف :
در زمانی که سطح جاده خیس است، رانندگی با لاستیک کهنه و فرسوده، کاری دشوار و دارای خطراتی متعدد است. در این حالت، سطح تماس لاستیک با جاده کاهش یافته و احتمال لغزندگی خودرو افزایش مییابد. توصیه میشود که از رانندگی با این نوع لاستیکها جدا خودداری شود
لزوم توجه به صاف شدن لاستیک خودرو و عدم رانندگی با آن
تلفن های تماس فروشگاه : 09122150062 - 09126174325 - 02166603824